Θέσεις

  • Πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκική φιλία όσο παραμένουν παράνομα τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο. Επίσης λέμε ΟΧΙ σε παρόμοια εθνο-προδοτικά σχέδια Ανάν-Απαρτχάιντ και δεν πιστεύουμε σε καμία ψευτο-λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Θέλουμε μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική με τον Ελληνισμό να αναπτύσσεται και να προοδεύει χωρίς εγγυήσεις και ξένες βάσεις.
  • Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρέπει να καταγγελθεί στους Διεθνής Οργανισμούς το παράνομο casus belli του Τουρκικού Κράτους ώστε να γίνει άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Το δικαίωμα αυτό το έχει η Ελλάδα αφού κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο. Με αυτόν τον τρόπο η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο δεν υφίστανται και αλλάζει ο έλεγχος του στενού των Δαρδανελίων.
  • Ακόμα, δεν διαπραγματευόμαστε σε καμία περίπτωση κάποιο σύνθετο ή παράγωγο με την λέξη Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Αναντίρρητα η ύπαρξη ελληνικής μειονότητας που υπάρχει στα Σκόπια, μας ωθεί στην σθεναρή διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με τις διεθνείς αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ύπαρξη Eλλήνων στην Διασπορά και στην περιφέρεια, (Β. Ήπειρο, Πόλη, Μέση Ανατολή, Καύκασος, Πόντος, και Μεγάλη Ελλάδα, μας καθιστά αυτόματα υπευθύνους για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε την καταπίεση και την ταλαιπωρία τους από δυνάμεις που έχουν ως στόχο άλλα συμφέροντα. Απόδειξη ότι ζητούμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για την Ελληνική Εθνική μειονότητα της Β. Ηπείρου.
  • Τέλος η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων, Αρμενίων και των Ασσυρίων, θα μας βρίσκει πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Related posts

My Account

Σύνδεση Όνομα χρήστη ή διεύθυνση email * Κωδικός * Σύνδεση Να με θυμάσαι Χάσατε τον κωδικό σας;

Posted

Contact Us

Lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sit amet, has facer euismod hendrerit cu. Ei zril aliquid iudicabit has, et duo tollit oportere. Ex eos...